• En beskæring redder både et naboskab og et træ

  Kunden var blevet kontaktet af naboen som ønskede træet fældet, da det skyggede på hans terrasse. Omvendt ønskede kunden træet bevaret da det var smukt, og blokerede for indsyn gennem sommeren.

  Løsningen blev en kronereduktion - en løsning som begge kunne leve med.

  Prisen for en beskæring afhænger af meget af træet og hvor det står.

  I dette tilfælde var prisen 1050 kr. + moms. Træet var ca. 12 meter højt og kunden sørgede selv for at køre de afskårne grene væk.

 • Træet som det så ud før beskæringen. Bemærk kronens runde form.

 • Træet efter kronereduktionen. Formen af kronen - de større grene - er bevaret, blot er højde og bredde reduceret.

  En beskæring af større omfang kræver næsten altid lidt tålmodighed før resultatet bliver rigtigt flot. Træet skal have lov til at skyde nye grene og sætte blade.

  Træet er med vilje ikke helt symmetrisk. Det sker af hensyn til træets produktionsapparat - de tynde kviste med knopper som bliver til blade. Det gør vi for at ikke at fjerne for stor en del af træets livsgrundlag i den kommende vækstsæson. Næste år kan man så eventuelt gøre træet helt symmetrisk.

 • De afskårne grene har masser af knopper. Knopper og blade sidder yderst i kronen, så når man reducerer den vil en stor del af træets produktionsapparat (bladene) blive fjernet. Derfor et det vigtigt ikke at gå for hårdt til værks - og måske foretage den endelige beskæring over 2 sæsoner.

 • Vi benytter altid faldsikring når vi arbejder i træet.

  I dette tilfælde blev en stige benyttet som adgang da træet ikke var egnet til egentlig klatring.